Passie voor Magie

Posted by on Aug 3, 2016 in Magisch BLOG | 0 comments

Passie voor MagieMagisch profielF

Zomaar een blog

Ik dacht eerst wat moet ik met een blog? Wat moeten mijn klanten met een blog?

Ik deed een opdracht voor een challenge en daar was opeens een blogartikel. Mensen vonden het leuk en ik vond het leuk om te laten zien waar ik mee bezig ben. Een ander accent, verdieping en hoe ik hier gekomen ben.
Ik weet nog niet hoe vaak ik zal bloggen. We zullen het wel zien.

Waarom?

is de vraag die veel op komt tegenwoordig.
In blogs, artikelen, nieuwsbrieven en Social Media waaronder Facebook
Waarom doe je wat je doet?
Waarom maak je de keuze dat te doen?
Waarom doe je iets niet?
Waarom gooien zoveel mensen  nu het roer om?
Waarom al die carièrre-switches?
Waarom al die veranderingen?

Vroeger

Jarenlang werkte ik in Zorg en Welzijn.
toen ik klein was wist ik het al- ik ging de verpleging in. Ik kon goed studeren, maar een studie medicijnen trok me niet. Ik wilde in de praktijk aan het werk en koos voor een algemeen ziekenhuis.
Had hart voor mensen en kinderen die zorg en liefde nodig hadden.
Verloskunde en IC-Neonatologie (Intensive Care-zorg voor zieke en (veel) te vroeg geboren baby’s)
(aanstaande) moeders bijstaan, de zorg voor hun kinderen overnemen omdat ze het zelf niet konden geven.

Daarnaast vond ik het belangrijk om goede kwaliteit te leveren, nam deel aan allerlei project- werk- en kwaliteitsgroepen en volgde allerlei opleidingen om mezelf daarin te bekwamen. De focus verschoof richting beleid en innovatie en implementatie. Multidisciplinaire samenwerking.
Ik werkte een tijd als leidinggevende in de thuiszorg en als adviseur bij een organisatie die helpt om huiselijk geweld te stoppen.
Ik werkte hard, reisde veel, studeerde af en verloor het vuur.

Passie

Het ging niet meer om zorg voor, het ging om tekorten en geld. Geld binnenhalen via allerlei ingewikkelde constructies en procedures om zorg voor ernstig kwetsbare mensen bekostigd te krijgen. het ging om politiek, handig meepraten, terwijl je eigenlijk woedend was dat zorgkantoren de macht kregen en bepaalden wat kwaliteit was, zonder dat dat nu wetenschappelijk bewezen was. Uiteindelijk ging het alleen maar over geld en was ik uitvoerend bezig om dat geld binnen te halen in plaats van te adviseren over inhoudelijke keuzes.

Ik had er genoeg van. Wilde niet meer de hele tijd van huis zijn, miste mijn kinderen, zag ze alleen bij het avondeten en deed niet meer wat ik wilde, waar ik goed in was.
Ik wilde het op mijn manier doen.

Wat miste ik nu zo?

Het ging over passie- over ergens helemaal warm voor worden- over een brandend vuur van binnen- over blijdschap- over verwaarloosde creativiteit.vuur-blog

 

niet op kunnen houden- mooie dingen maken- mensen blij maken- kinderen blij maken –  met aandacht, met liefde – met passie-met MAGIE.

Dus koppelde ik creativiteit aan een brandend vuur van binnen om dat te geven aan moeders die dat voor hun kinderen willen met Passie en MAGIE. Bijzondere momenten om te koesteren, kinderen zichzelf laten zijn, zichzelf laten ontdekken. Om vrij te zijn en te groeien. En de schatten in zichzelf te herontdekken. Intuïtief, vurig, Magisch, betoverend, dicht bij mezelf, moeiteloos, vanzelf en energiek dat is wat passie is voor mij
en voor die passie ga ik over het VUUR.

Wil je ook mijn passie en vuur beleven? kijk dan eens op De MAGISCHE Afdeling. Alle workshops en feestjes daar zitten vol met passie, vuur en MAGIE