Terugblik op de zomer

Posted by on Sep 25, 2012 in Nog meer GRATIS TIPS | 0 comments

Welkom bij de nieuwsbrief van De Kinderfeestjes Expert.

De scholen en sportverenigingen zijn weer begonnen en iedereen moet weer wennen na een zomer vol vrijheid en leuke dingen doen.

In deze nieuwsbrief geven we een aantal tips voor gezellige en geslaagde Kinderfeestjes en activiteiten.
Ook doen we verslag van een leuk evenement vlak voor de zomer waarbij wij aanwezig waren.

 

De Kinderfeestjes Expert als sponsor op het Myra-hockey toernooi voor Benjamins en F-jes.

veel enthousiasme om je te laten schminken bij de Kinderfeestjes Expert

 

 

 

 In juni was De Kinderfeestjes Expert als sponsor aanwezig op de eerste editie van   het Myra- Benjamins / F- hockeytoernooi. De hele dag werd er gehockeyd door teams van 5-9 jaar. 

iedereen werd geschminkt

 

 

 

 

 

 Daarnaast waren er ook nog allerlei spelletjes en andere activiteiten zoals een waterglijbaan. Gelukkig was het prachtig weer.

 

 

 

 

De Kinderfeestjes Expert heeft de goodie-bags verzorgd die na afloop aan alle deelnemers werd uitgereikt met daarin een kortingsbon voor het boek “Kinderfeestjes zonder Kopzorgen” dat eind 2012 zal verschijnen.

 Klik  hier als je ook in aanmerking wilt komen voor een aantrekkelijke korting op het boek.

De Kinderfeestjes Expert verzorgde ism anderen tasjes met wat leuks en lekkers

 

Behalve de kortingsbon zat er ook een bounce-ballon en ook 2 stuks fruit in het tasje.

Hiermee stimuleren we natuurlijk gezonde snacks en traktaties tijdens uitjes en feestjes. Een relatie verzorgde het fruit in de goodie-bags.

 

 

de leuke verrassingen werden direct gebruikt

 

 

 

 

In de stand van de Kinderfeestjes Expert konden alle kinderen – ook broertjes en zusjes – zich gratis laten schminken.

 

 

Er was zeer veel aanloop; de Kinderfeestjes Expert heeft samen met collega schminkers  Melanie, Iris en Britt en Lynette bijna alle kinderen geschminkt. 

Net als mijn vader..

Clublogo’s waren veel gevraagd

Myra’s Monsterogen waren ook erg in trek

 

 

 

 

 


Sommige kinderen kwamen een paar keer terug, zeker na de  waterglijbaan.Gemakkelijk schmink verwijderen

Schmink is erg leuk, maar na een fijn feest blijkt het soms lastig de schmink goed te verwijderen. Je blijft dan eindeloos poetsen met lotion- of billendoekjes.

Vaak wordt gebruik gemaakt van warm water, maar eigenlijk werkt dat  averechts.

Door warm water gaan de huidporiën openstaan en dringt de schmink juist dieper in de huid.

Hoe je gemakkelijk binnen enkele minuten schmink kunt verwijderen zie je hier

 

Alternatief voor schmink

Bij slecht weer is schmink bij een buitenactiviteit niet erg handig en heb je er kortstondig plezier van. De Kinderfeestjes Expert ging op zoek naar een alternatief. We hebben wat leuks gevonden en zullen er in de volgende nieuwsbrief verslag van doen. Wil je weten wat je we hebben bedacht?  Klik dan hier

 

Traktatietip: wat is gezond?

Op deze plek zal De Kinderfeestjes Expert tips geven over gemakkelijke en gezonde traktaties.

De meeste scholen willen dat er gezond getrakteerd wordt, vergelijkbaar met de pauzehapjes. Vaak gebeurt dit niet en veel mensen denken dat wanneer de traktatie hartig is, het ook goed is, maar een zak chips, een kaasdipper, een ijsje of een plak ontbijtkoek is niet echt gezond.

Regelmatig zijn de porties zo groot dat het fruit of brood niet op gaat. Dat is natuurlijk ook niet de bedoeling van trakteren. Vooral voor de peuters groep 1 en 2 zijn de traktaties vaak te groot. Als alternatief worden vaak uitdeelzakjes met losse snoep en kleine dingetjes gegeven. Soms lijkt het wel een competitie wie er het meeste in kan stoppen. 1 of 2 dingen is ècht voldoende.

 Cadeautjes voor peuters:

 Stuiterbal

  Bellenblaas

  Potlood of gummetje

 Kleine traktaties voor peuters:

 Rozijntjes- leuk verpakt

 Popcorn- leuk verpakt

 Klein fruit; kleine appel, mandarijn, aardbeien, druiven, bessen, meloen

In de volgende nieuwsbrief laten we zien hoe je gemakkelijk een aantrekkelijke traktatie kan aankleden. Ben je benieuwd hoe je snel een mooie traktatie kan maken?  Klik dan hier

 

Cadeautip:

Zo heb je altijd een cadeautje in huis

Je pakt de schooltas van je kind uit en onderin ligt een verkreukelde enveloppe. Je maakt het open en ziet  een uitnodiging voor een partijtje; het feestje is al morgen. Het is 20:00 ’s avonds en je hebt morgen een congres. Je baalt; tijd om te winkelen is er dus niet.       De Kinderfeestjes Expert adviseert:
Oplossing 1: maak een voorraadje kleine cadeautjes in een tas of bak en zet die in een kast of op zolder. De voordeel-drogisten of textielsupers hebben vaak leuke aanbiedingen. Een cadeau onder de € 10,00 is echt voldoende; meestal lukt het prima om iets te vinden rond de € 5,00.

Oplossing 2:  maak van een stuk karton een leuke waarde- of tegoed bon.
Wat stikkers of stempels erbij en klaar. Je kan later met de ouders overleggen welk cadeautje je uiteindelijk nog koopt.

Oplossing 3: zorg dat je wat cadeaubonnen in huis hebt voor dit soort gelegenheden. Let wel op de vervaldatum, anders moet je ze zelf opmaken. Als je een grote supermarkt in de buurt hebt met avondopenstelling of die ’s ochtends voor school open is, kan je dit gewoon nog halen. Sommige tankstations hebben ze ook.

Oplossing 4: online kan je vaak nog wel winkelen na 18:00 (oa. Bol en HEMA) en het de volgende dag op adres van de jarige laten bezorgen. Nadeel je bent geneigd een duurder cadeau te geven als je niet kunt vinden wat je voor ogen had.

Oplossing 5: In uiterste nood kan je een cadeautje meenemen als je je kind ophaalt. Wel minder leuk voor je kind, maar ook een oplossing. Laat je kind eventueel een leuke tekening maken de volgende ochtend en zeg dat jij het cadeautje meeneemt.

schminken bij Myra’s Toernooi voor benjamins en F-jes

Links

Melanie: Melle’s Grime http://melles-grime.jouwweb.nl/

Iris en Britt: SmileySmink http://smileysmink.nl/

Lynette: De Kinderfeestjes Expert

Gemakkelijk schmink verwijderen: klik hier voor video

Voorinschrijving  boek “Kinderfeestjes zonder Kopzorgen” klik nu hier

MyraHockey-toernooi

Fruit: fruitschool www.fruitschool.nl

Schmink: Noddies Bodyart www.noddies.nl