Tips voor Koninginnedag

Posted by on Apr 25, 2012 in Nog meer GRATIS TIPS | 0 comments

Welkom bij de nieuwsbrief van De Kinderfeestjes Expert.

 

In deze nieuwsbrief geven we een aantal tips voor een gezellige en geslaagde Koninginnedag

tips-koninginnedag-zonnebril

Het is al bijna zover; het populaire feest waarbij alles oranje kleurt, komt al snel dichterbij.

Wat wil je gaan doen: ga je langs de vrijmarkt of ga je er zelf staan? Of ga je naar speciale festiviteiten of (muziek)optredens?
Bij de links vindt je een aantal overzichtpagina’s met activiteiten in een aantal steden.

Voor kinderen is het vaak het leukst om in de eigen woonplaats te blijven. Soms zijn er speciale activiteiten van muziek- of sportverenigingen.

Tip 1: Stem je activiteiten af op de leeftijd van je kind(eren)
Bekijk wat je wilt doen en of dat past bij de leeftijd van je kind. Bedenk dat jij veel langer rond kunt slenteren en dat kinderen sneller moe worden, willen spelen, eten/drinken of naar het toilet moeten.

Kinderen in een wandelwagen/buggy kijken in mensenmassa’s vaak tegen een enorm “benenbos” aan en zien eigenlijk weinig. Sommige kinderen kunnen slecht tegen alle indrukken die ze in een menigte opdoen. Je kunt kleintjes meenemen in een rug of buikdrager, maar op den duur wordt het toch zwaar. Kinderen tot een jaar of 3-4 beleven er zelf weinig plezier aan.

Kies er voor om naar een speeltuin of park te gaan in de buurt, waar speciale activiteiten voor kinderen worden georganiseerd. Vanaf een jaar of 5 is een vrijmarkt (speciaal voor kinderen) een leuke activiteit, verlopen vanaf ca. 7 jaar (nog wel toezicht nodig).

Stem de duur ook af op de leeftijd; je hebt er meer aan dat het kort en gezellig is, dan dat iedereen over zijn toeren is omdat het te druk/te veel is geweest.

Tip 2: Stem je activiteiten af op het weer

koninginnedag-regenkleding

 • Een strakblauwe hemel en een verwarmend zonnetje staat op ieders wensenlijstje met Koninginnedag. Uren door de regen drentelen is vaak niet aantrekkelijk.
 • Kies voor een binnenactiviteit of ga eerst naar het verslag op TV kijken en later pas er op uit. Kleintjes vinden het vaak leuk om naar de prinsessen te kijken; je kunt het ook opnemen.
 • Pas je kleding aan op het weer, zorg bij regen voor paraplus of poncho’s/regenjassen. Vestjes en jassen die uit kunnen zijn ook prettig, zorg voor meerdere laagjes.Tip 3: Stem je activiteiten af jullie eigen behoeften, zowel die van jezelf als die van je kind(eren).

Als je echt “koopjes wilt jagen” en je hebt kinderen jonger dan 6 jaar, kun je beter opsplitsen, of de avond ervoor in de “Koninginnenacht” proberen je slag te slaan. Maak hier afspraken over en ruil zo nodig met je partner na een paar uur of spreek af met vriendinnen die ook kinderen hebben. Dat voorkomt teleurstellingen.

Tip 4: Zorg dat je kinderen gevonden kunnen worden

Kinderen raken in een grote menigte makkelijk kwijt. Ze zien iets, jij kijkt net achterom en weg zijn ze. Zorg dat ze jou terug kunnen vinden en schrijf je mobiele telefoonnummer op hun hand of geef ze een polsbandje.

Afhankelijk van de leeftijd, kun je zorgen voor de zelfstandige bereikbaarheid van je kinderen. Houd er wel rekening mee, dat zakkenrollers helaas ook actief zijn op Koninginnendag. Maak een afspraak wat ze moeten doen als ze jou kwijtraken.
Tip 5: Winkeltips Kopen

 • Ga van te voren pinnen, op de dag is het meestal druk, of zijn de pinautomaten leeg. Spreek af hoeveel zakgeld de kinderen mogen besteden.
 •  Koninginnedag is een goede gelegenheid om verzamelingen aan te vullen. Bedenk van tevoren wat je nog nodig hebt en wat je wilt besteden. Voor strips en andere series is het handig een lijstje te maken, dat shopt gemakkelijk en je hoeft niet te twijfelen.
 • Lego, playmobiel, Knex gaan vaak weg voor lage prijsjes, bepaal van tevoren je budget.
 •  DVD’s en computerspelletjes blijken vaak een teleurstelling, ze zijn vaak gekopieerd of werken niet goed meer met de huidige computergeneraties.
 •  (Verkleed)Kleren zijn ruimschoots te koop. Bedenk of je iets nodig hebt of dat je het wel ziet.
 • Je kunt ook muziek maken, goochelen, schminken, sporttrucs vertonen of een voorstelling maken. Ga rond met een hoed of bepaal de (entree)prijs

Tip 6: Winkeltips verkopentips voor koninginnedag - accessoires

* Zorg voor een mooie uitstalling op een kleed, tafel of rek. Wees creatief en kijk wat je makkelijk mee kan nemen.

 • * Kleren op een hanger, zijn meer uitnodigend dan graaien uit een hoop.

* Zorg voor wisselgeld en een bak/doos waarin je dat opbergt. Het bedrag moet niet te groot zijn. Stem het af op de prijzen van je producten. Als je veel hebt van € 0,50 of € 1.00 is het redelijk wisselgeld te hebben voor een briefje van € 5,00 zeker aan het begin van je marktdag.


* Zorg voor gemakkelijke, maar leuke kleding en schoenen. Een spijkerbroek is makkelijk zodat je je telefoon en portemonnee en sleutels goed kunt opbergen. Zorg dat je het warm genoeg hebt en dat je wat uit kunt doen als het beter weer wordt (vestjes, sjaal, handschoentjes zonder vingers). Een beetje oranje versiering is meestal leuk. Met accessoires kun je veel bereiken.
* Maak prijsjes voor de zaken die je wilt verkopen en stel je minimumprijs vast voor als er wordt afgedongen.

 • koninginnedag-versnaperingen

* In veel gemeentes mag je als particulier geen etenswaren op straat verkopen.    Houd hier rekening mee om teleurstelling te voorkomen.
* Geef niet al je verdiende geld uit aan spullen die je niet nodig hebt.

Als je niet op pad gaat, of juist wel weg bent omdat je op vakantie gaat, kun je ook zelf in oranje stemming komen.
* Zorg voor oranje accessoires
* Pas je make-up of schmink aan of laat je schminken
Ga voor mooie Koninginnedag-schmink naar RoxaRosa
* Zorg voor mooie oranje bordjes en bestek

Doe wat je leuk vindt en geniet!

We wensen je een zorgeloze en zonnige Koninginnedag toe!

De Kinderfeestjes Expert

Voor ’10 Tips voor succesvolle kinderfeestjes met gemak’ Klik je nu hier

Links
http://www.amsterdam.nl/koninginnedag
http://www.koninginnedagamsterdam.nl/
http://www.amstelveenoranje.nl/
http://www.oranjevereniginghaarlem.nl
http://www.koninginnedag-utrecht.nl/
www.koninginnedagarnhem.nl
http://www.koninginnemarkt2012.nl/ den Bosch
www.haagsekoninginnedag.nl
www.vvvmaastricht.nl/uit_agenda/events/koninginnedag_2012.html
http://www.rotterdam.info/bezoekers/over-rotterdam/koninginnedag/
http://www.oranjegroningen.nl/
http://www.leeuwarden.nl/event/vrijmarkt-koninginnedag
http://eropuit.blog.nl/algemeen/2012/04/23/koninginnedag-2012-feesten-en-kindervrijmarkten
http://www.wattedoenin.nl/wat-te-doen-op-koninginnedag-vrijmarkten-feesten-festivals-activiteiten.php