Gezellig samen met je kinderen popcakes maken

Zo maak  je gezellige popcakes met de kinderen leuk voor een verjaardag, traktatie of om te verkopen op Koninginnendag.

oranje kroontjes van fondant

Popcakes zijn op verschillende manieren te maken, maar het vergt wel enige oefening. Je kunt ze bakken in een speciaal apparaat of bakvorm en dan krijg je ronde cakejes. Ook kun je eerst cake bakken of gewoon kopen bij de supermarkt. Omdat niet iedereen het speciale apparaten en dergelijke heeft,  hier wat TIPS voor het gebruik van gewone cake.

Oranje popcakes RWB

Nodig

*Cake naar keuze
*Roomkaas, vanillesuiker, basterdsuiker of Stevia
*Stokjes voor de popcakes
*Candymelts om de stokjes te bevestigen in kleur naar keuze

*zonnenbloemolie
*Eetbare versiering

 

Werkwijze

 • Bak of koop je favoriete cake, brownies zijn ook heel geschikt.
 • Snij de cake of brownies in plakken en verkruimel deze fijn in een kom
 • Maak een mengsel van roomkaas (naturel) vanillesuiker, citroenrasp. Roer dit goed door elkaar. Voeg naar smaak nog wat basterdsuiker of 1-2 eetlepels stevia toe. Nniet te veel, de cake is ook al zoet.. Je kunt ook botercreme gebruiken of icing/frosting.
 • Meng deel voor deel het roomkaasmengsel bij de verkruimelde cake. De hoeveelheid is afhankelijk van de grootte van de cake en de plakkerigheid.
 • Let op dat het mengsel stevig blijft en niet uit elkaar valt, houd het niet te lang in je handen.
 • Vorm kleine stevige, compacte balletjes. Leg deze op een schaal en laat ze tenminste 1 uur koelen.
 • Haal de popcakes uit de koelkast en laat ze even bij komen.
 • Smelt een beetje candymelt in een glazen bakje/beker in de magnetron. Roer niet met een ijzeren lepel- laat deze niet in de smeltchocolade zitten in de magnetron!
 • Let op dat dit niet te warm wordt: ontdooistand- halve minuut-roeren en opnieuw. Totdat je een gesmolten mengsel hebt dat nog aan de dikke kant is. Doop je stokje in het mengsel en druk het in het balletje; niet te ver (ca ½), dan breekt het. Zo nodig mengesel tussendoor opwarmen. Tijdje laten hard worden
 • . Nu moet je de kleur of kleuren gaan smelten die je wilt gebruiken. Neem een glas en vul het gedeeltelijk (max ¾) met smeltchocolade. Smelt met tussenpozen in de magnetron. Je kunt eventueel wat zonnebloemolie toevoegen (druppels) dan wordt het meer vloeibaar en gaat het dopen makkelijker. Als het mengsel vloeibaar genoeg is cakepop er indopen eventueel in lepel ronddraaien zodat teveel er af gaat. Laten uitdruipen en bestrooien met versiering.
 • Prik de stokjes in lege eierdozen om te laten uitdruipen.
 • Om te presenteren prik in piepschuim of zet in houder.

PMCollage-OPopcake

Voor wat meer uitleg staan hier wat handige afbeeldingen om te laten zien hoe je popcakes maakt, het vergt enige oefening als je het nog nooit gedaan hebt.  Maar met dit recept kan je er ook makkelijk een paar maken.

 

Wil je nog meer Traktatietips ontvangen? Geef je dan hier op.

Kan je niet wachten? Kijk dan op Pinterest voor meer inspiratie.