Zelf je Loom maken

Je kan heel makkelijk zelf een Loom- apparaat maken met eenvoudige hulpmiddelen

Zo kun je kijken of je Loomen leuk vindt en of je voor de  moeilijkere ontwerpen een echt loombord of monstertail nodig hebt.

Het allermakkelijkst is loomen op je vingers (wijs- en middelvinger) of twee potloden. Bij strakke bandjes, kan je wel last krijgen van afgeknepen vingers. Ook kan je een “single” maken door middel van het haken met je vingers. Op een loombord wordt een single wel netter en strakker.

Daarnaast kan je ook Loomen door een gewone haaknaald te gebruiken. Deze zijn  oa. te koop bij de HEMA. no 2,5-4 zijn het meest handig.

Een van de manieren om zelf een loom-aparaat te maken is  door een plankje te nemen en daar op regelmatige afstand spijkers in te slaan of pins (voor een prikbord) in te prikken.

Een andere manier die ook prima  werkt is 2 (of 3) pinnen in een kurk  te steken. Voor het maken van visgraat-of fishtailpatronen  ook met kralen werkt dit super goed. Je kunt ook een kurken onderzetter  gebruiken voor uitgebreidere patronen zoals een 3-pins visgraat of  een hexafish-patroon.

Bepaalde patronen  kan je ook maken op een vork of een afgebroken plastic vork. Om uit te proberen of Loom Bands maken wat voor je is, heb je dus geen dure kit nodig, maar alleen een stapel elastiekjes en een C-of S-clip om de einden aan elkaar te bevestigen.

 

Wil je meer leren over Loom Bands en ook een Loom Bands Fan worden boek dan een workshop